‘makepeacebanner'
gpibanner

U.S. Postal Plant Redesigned

| January 22, 2019

Redesigned office building / photos courtesy of Anchor Line Partners

Waltham, MA – Boston design firm CBT recently announced the completion of POST 200 Smith, a former U.S. Postal Service processing plant converted into a 430,000sf creative office community.

CBT’s extensive redesign repositioned the property’s open, sprawling environment into a collective of fresh, cohesive workspaces, transforming the site’s one-story warehouse and three-story office building into a tech-oriented work environment.

Rentable square footage was optimized and modernized, preserving the property’s industrial aesthetic. POST 200 Smith’s original footprint, characterized by loading docks and high ceilings, offered an opportunity to activate previously static space. CBT transformed the loading ramps into outdoor terraces and retail spaces that run along the length of the buildings, as well as created a 50,000sf mezzanine that leverages the property’s vertical space. CBT further amplified the facility’s industrial elements, recycling and incorporating exposed steel, corrugated metal, and reclaimed wood cladding that give a nod to the building’s past.

Converted postal service processing plant

The repositioned campus also features a bright lobby, a café, a craft food hall, and dedicated parking for food trucks, giving employees easy access to different cuisine options throughout the workday. Tenants additionally have access to a 10,000sf, state-of-the-art fitness center, an onsite fitness path, and preserved wetlands that encourage well-being, activity, and movement.

With dwindling space and minimal assets in core urban areas like Kendall Square and the Seaport District, suburban markets like Waltham are continuing to attract high-profile companies.

Located in the Route 128 submarket, POST 200 Smith offers an aesthetically unique and bold Class-A lab and office complex in one of Boston’s most active secondary markets for tech and life science companies.

“POST 200 Smith offers a collaborative office environment and contemporary amenities that satisfy employees’ need for a highly integrated work, live, and play atmosphere,” said Haril Pandya, FAIA, director of CBT’s asset strategy and repositioning practice. “We are thrilled to bring this underutilized mail distribution center into the 21st century in a way that fosters a community-oriented workplace and encourages connectivity.”

 

 

 

Tags: , , , , ,

Category: All, Restoration/Renovation

For more info on how to submit content or advertise with High-Profile, connect with us here!

Would you like more info on how to submit content or advertise with High-Profile?

 

Connect with us here!