Corporate

Margulies Perruzzi Architects Completes New Headquarters for The Davis Companies

Boston – Margulies Perruzzi Architects (MPA) recently completed the interior design for the new 14,000 SF headquarters of The Davis Companies (TDC), a leading Boston-based real estate investment, development, and management firm. The new space at 125 High Street in Boston’s Financial District was designed with a more open floor plan to accommodate the company’s continued growth and to promote collaboration among staff.

Boston – Margulies Perruzzi Architects (MPA) recently completed the interior design for the new 14,000 SF headquarters of The Davis Companies (TDC), a leading Boston-based real estate investment, development, and management firm. The new space at 125 High Street in Boston’s Financial District was designed with a more open floor plan to accommodate the company’s continued growth and to promote collaboration among staff.

After 24 years in Boston’s South End, The Davis Companies relocated to the Financial District in the summer of 2013 to be closer to its partners, stakeholders, and members of the commercial real estate community. MPA renovated portions of the new office, taking away walls and other obstructions in order to create a more collaborative, open space. Throughout that process, MPA worked to ensure that both the existing and built-out areas were consistent in their design features. Existing conference rooms adjacent to the main entrance were kept in place for their natural wood finishes and fabrics. MPA also collaborated with The Davis Companies on a layout that includes several different types of workstations. Private offices, cubicles, and flexible desks or “benching systems” were all incorporated to match the various types of work performed by The Davis Companies’ employees.

“Having worked with MPA in the past, we were confident their team would deliver results on schedule and on budget,” said Duncan Gilkey, senior vice president with The Davis Companies. “MPA’s design of our new space really delivers when it comes to the daily needs of our staff, and it gives us the room to collaborate and better serve our clients in the commercial real estate and finance communities.”

Openness and transparency were emphasized in the use of all-glass fronts on private offices as well as team rooms. In order to provide privacy within the open work environment, a number of shared offices and small huddle rooms were also included. A new pantry was designed to support both dining and casual meetings.

Other members of the project team included Project Manager Dale Buckley with Corporate Projects and Relocation Management LLC, and general contractor Elaine Construction.

 

Take advantage of High-Profile’s current subscription rates now, by signing up for a monthly or annual subscription!

Learn More!