Dacon

CBT Architects Lands Two Megaprojects With Spear Street Capital

| February 17, 2015 | 0 Comments
View Bus Station6_Light Post

Office buildings

Boston – CBT Architects has been engaged by Spear Street Capital for two new asset strategy/building repositioning projects, including one in Canada. These two projects will transform a former BlackBerry office complex just outside Toronto, as well as three former mill buildings in Watertown, Mass., into revitalized, contemporary campuses to attract multitenant users.

CBT’s first international building repositioning project is set for Spear Street Capital’s property in Mississauga, Canada, a growing urban hub for those who want more innovative and flexible office space. Located right outside Toronto, the property consists of two six-story office buildings and a connecting data center totaling 315,000sf originally built by BlackBerry for its own use.

Tenants will enjoy new amenities, including a café, outdoor gathering areas that can accommodate different seasonal activities, and a 24-hour vending area. CBT’s redesign efforts also include changes to the main lobbies in both buildings, as well as a common corridor linking the two buildings, allowing tenants more opportunities to interact and socialize with their peers. These public spaces provide people with places to recharge during the day as well as work remotely if they want a change of environment.

In addition, CBT and Spear Street Capital are leveraging the property’s prime location adjacent to a new public transit stop nearby so that tenants can feel close connectivity to downtown Toronto.

J:Riverworks1470995_BIM-CAD1_BIM147099_Riverworks_CENTRAL

Riverworks

In Watertown, Mass., Spear Street Capital’s 200,000sf newly rebranded Riverworks property is composed of three historic mill buildings. CBT was selected to create a fresh brand and identity to transform these brick and beam buildings into an integrated, contemporary office campus. The team will renovate and upgrade the common areas, including the courtyard, lobby, and café, upgrade signage, and perform general architectural services for the property, such as space planning.

CBT used the property’s historic nature as inspiration for the design, drawing on textile concepts that reflect the previous use of the mill buildings. It blends a mix of modern and traditional materials and motifs, creating a distinct identity as well as warm, inviting spaces that are attractive to today’s Millennial workforce.

The project includes work on the main entrance/arrival area, lobby, common hallways and elevator lobbies, fitness center, as well as the café and dining spaces located along the Charles River. CBT’s design also reinforces indoor/outdoor connections through engaging circulation sequences at the main employee entrance and front courtyard, heightening the user experience. In addition, the new Riverworks brand expands to the street level through façade and landscape improvements.

Tags: , , ,

Category: All, Corporate

For more info on how to submit content or advertise with High-Profile, connect with us here!

Would you like more info on how to submit content or advertise with High-Profile?

 

Connect with us here!