Featured Retail/Hospitality

Dyer Brown Completes Evviva Cucina

Evviva Cucina Bar/ Dyer Brown Architects

Marlborough, MA – Dyer Brown Architects recently completed work at Evviva Cucina’s third location, in Marlborough.

The interior includes original artwork, brick veneer, wood-grain tables, stucco-look paint detail and other rustic odes to old-world Italy.

The family-owned restaurant was designed for community and togetherness as well as modest privacy in architectural “vignette spaces” defined by carpeting, banquettes and modern chandeliers. From the high ceiling, track lighting illuminates tables and countertops.

 

Evviva Seating Area/Dyer Brown Architects

Dyer Brown also collaborated with Evviva Cucina’s owners and kitchen consultants on the project, which included all signage and an outdoor dining courtyard with firepit.

The results optimize revenue streams by making the 5,000sf  venue efficient and adaptable.

 

“The owners love the ‘messy vitality’ of exciting, welcoming restaurants, where customers enjoy viewing the action as much as diving into their meals,” says Brent Zeigler, AIA, IIDA, president and Director of Design for Dyer Brown. “We placed the pizza oven behind the central bar, offset by custom subway tile with the bold restaurant brand emblazoned across, to signify the white-hot center of action.”

“Our layout programming manages traffic flow for dine-in and take-out, which prevents overwhelming the bar or blocking flow from the kitchen, which are common challenges for similar restaurants,” adds Zeigler. “To supplement counter seating, added banquette-style seats with small on-board tables welcome customers enjoying drinks and appetizers while waiting for to-go orders.