Corporate

Maugel, Nauset Complete Credit Union HQ

Workers Credit Union reception

Littleton, MA – Maugel Architects and Nauset Construction announced the completion of the new 60,000sf headquarters for Workers Credit Union (WCU) located on Russell Street in Littleton.

“It has been an honor working with Workers Credit Union and the outstanding team of the Blackham Company, Nauset Construction, Hill International, RRC Engineering and BLW Engineers to create an iconic workplace,” said Maugel project architect, Cindi Cascio.

Renovations included demolition of the existing building down to the structural steel and construction of new additions. The new headquarters houses WCU’s corporate offices, a number of departments, conference rooms, training rooms, a cafe, an outdoor dining patio and a fitness center.

WCU Exterior

Maugel blended traditional and modern design elements throughout the space. The exterior design features traditional masonry walls with cast stone piers, cornices and lintels that complement more modern elements such as double-height curtain walls, a glass cantilevered entrance canopy, and a metal outdoor pergola.

The interior design juxtaposes modern elements such as metal and glass with more traditional elements of wood and terrazzo. A central spine with a two-story lobby allows for expansive views through the depth of the building to the exterior.

On the first floor, a main circulation path leads to a large cafe and training rooms. Folding interior glass walls enable the cafe, training areas and adjacent corridor to be opened to create a large gathering space. The cafe has access to the outside through a pair of glass doors opening to a colonnade and an outdoor patio featuring a metal pergola and areas for lounging and dining.

The second-floor lobby showcases a monumental terrazzo staircase with glass guardrail, floating wood slat ceilings with cove lighting, a multi-colored green moss wall with an abstract design reflective of the WCU logo, and decorative light pendants that spiral down through the double-height space open to below. The upper reception area features a stone, wood, and accent-lighted reception desk with a back-painted branded glass wall.

Large open office areas were placed along exterior walls with large windows. The natural light filters through the space, enabling users of internal glass-walled offices and conference rooms to enjoy the borrowed light.

Take advantage of our 2020 subscription rates before the new year, by signing up for a monthly or annual subscription!

*Annual subscription includes 12 issues plus HP’s Green, Women in Construction, MEP, and Vision issues.

Learn More!